Is jouw school een trekpleister voor leerkrachten? Werkgeluk is de sleutel voor het vinden en aan je binden van onderwijsprofessionals. Met een nog altijd knagend lerarentekort is het welzijn van jouw werknemers dus belangrijker dan ooit. Hoe maak je als schoolleider het verschil en til je het welbevinden van je team naar een hoger plan? We hebben vijf tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Geef teamleden meer verantwoordelijkheid

Wist je dat op scholen waar leerkrachten in hun kracht worden gezet vaak minder verzuim is? Met gespreid leiderschap geef je hen als professionals alle ruimte en meer verantwoordelijkheid. Leerkrachten die hun talent schoolbreed kunnen inzetten, ervaren meer werkgeluk. Hetzelfde geldt voor jou als schoolleider. Je staat er minder alleen voor waardoor de werkdruk voor jou afneemt.

Tip 2: Maak van een groep individuele leerkrachten een sterk team

Goede onderlinge samenwerking draagt ook bij aan meer werkgeluk en minder werkdruk. Teamflow ontstaat wanneer je werkt vanuit een gedeelde ambitie en een gezamenlijk doel. Met heldere afspraken over hoe je dat gaat bereiken en waar optimaal gebruik wordt gemaakt van ieders persoonlijke expertise. Dit verhoogt de motivatie van je leerkrachten. Ze zetten met meer energie en plezier betere prestaties neer wat als kers op de taart de onderwijskwaliteit omhoog duwt.

Tip 3: Zet je in voor een prettige werkomgeving

Wie werkt en leert er nu niet graag op een plek waar je je thuis voelt? In een gezond schoolgebouw met voldoende ventilatie en een toekomstbestendige inrichting. Een school waar het onderwijs en gebouw naadloos op elkaar aansluiten getuigt van oprechte aandacht voor het welzijn van je medewerkers én leerlingen.

Tip 4: Wees een verbinder

Leraren raken niet overbelast door het aantal onderwijsinnovaties, maar door het gebrek aan samenhang daartussen. Elke vernieuwing die de school binnenkomt, is er dan al gauw één te veel. Tenzij je door verbindend Leiderschap laat zien hoe die bijdraagt aan het grotere geheel: je visie en je missie als school. De motivatie van je leerkrachten neemt toe en de werkdrukbeleving verandert radicaal.

Tip 5: Toon waardering

Een compliment aan die ene leerkracht of je team is makkelijk gemaakt. Waarderend leidinggeven gaat verder dan dat. De schoolleider die consequent handelt en spreekt vanuit waardering, weet als geen ander dat je zo positieve energie de school inbrengt. Je zet mensen in beweging en de kwaliteit van je onderwijs versterkt. Als schoolleider liggen er continu vraagstukken op je bord die keuzes verlangen. Vraag je dan eerst af: Wat gaat hier wél goed? En benoem dat. Ga dan pas onderzoeken waar ruimte voor groei en versterking zit en welke stappen je hierin wilt zetten.

Bekijk hier al het aanbod van AVS Academie waarmee je het werkgeluk op je school verhoogt:

Aanbod werkgeluk

Gerelateerd nieuws