Eurocommissaris Vassiliou voor Onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugdzaken wil meer aandacht voor mediawijsheid. Vassiliou kreeg tijdens de conferentie Dag van de Mediawijsheid medio oktober, samen met minister Jet Bussemaker een rondleiding door het Cinekid MediaLab, de ‘schoolklas van de toekomst’ en de grootste digitale speeltuin van Europa.

Ook de onderwijsminister onderstreepte het belang van media-educatie: “Onze jeugd is verantwoordelijk voor de creativiteit en innovaties van de toekomst.” Vassiliou noemt samenwerking tussen de overheid, bedrijven, ouders en scholen ‘essentieel’ om kinderen het vermogen bij te brengen om de verschillende (sociale) media- en communicatiemiddelen te begrijpen en te beoordelen. Vooral de leraar speelt daarbij een rol. Het MediaLab van het Cinekid Festival is de grootste digitale speeltuin van Europa (1200m2). Kinderen leren hierin op creatieve wijze omgaan met de allernieuwste digitale installaties en games en ze kunnen deelnemen aan workshops. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het weer beïnvloeden met een vingerknip, urban screens naar hun hand zetten, een achtervolging filmen met een vliegende camera of ontdekken wat er gebeurt als je een site hackt.

Meer informatie: www.cinekid.nl
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws