Met Vakkanjer Junior is het nu ook voor het primair onderwijs (groep 7 een 8) mogelijk deel te nemen aan de Vakkanjers challenge. Met deze challenge wordt de verbinding gelegd tussen technologie, innovatie en maatschappelijke vraagstukken. De challenge is populair, want het maximum aantal deelnemende scholen is bereikt. Scholen kunnen zich nog wel inschrijven voor de reservelijst.

Bij Vakkanjer Junior geeft een bedrijf uit de regio in de klas een innovatie(gast)les van 2 uur. De leerlingen gaan aan de slag met het uitwerken van hun innovatieve ideeën om uitdagingen in het dagelijks leven, of grotere maatschappelijke problemen, aan te pakken. De leerlingen maken een schets van hun uitvinding en nemen een filmpje met hun pitch op voor het bedrijf. Deze opdrachtgever kiest uiteindelijk het beste idee van de school. De tien beste ideeën van Nederland worden uitgenodigd voor de landelijke finale tijdens de Blue Tulip Awards.

Op de site van Vakkanjers staat dat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Scholen kunnen zich nog wel inschrijven voor de reservelijst via www.vakkanjers.nl/junior

Links

Gerelateerd nieuws