Scholen in het voortgezet onderwijs en universiteiten gaan intensiever samenwerken om meer docenten voor de klas te krijgen.

In een nieuw project geven universiteiten (universitaire lerarenopleidingen) en vo-scholen hoger opgeleiden uit het bedrijfsleven de kans kennis te maken met het leraarschap en verlagen zij de drempel om de overstap naar het onderwijs te maken. Geïnteresseerde, geschikte kandidaten krijgen de mogelijkheid om in een leerwerktraject op maat versneld bevoegd docent te worden. Deze docenten worden actief gekoppeld aan scholen in de regio met openstaande vacatures.
Het project gaat in eerste instantie van start bij Shell, waar aan een grote groep natuur- en scheikundigen het maatwerktraject krijgt aangeboden. Met deze gezamenlijke inspanning van de VO-raad en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) wordt bijgedragen aan het terugdringen van het lerarentekort. Het ministerie van OCW ondersteunt de aanpak.

Het project moet ertoe leiden dat er al bij de start van schooljaar 2018/2019 nieuwe docenten aan de slag gaan.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws