Vandaag verliep het ultimatum dat we als bonden aan het kabinet hebben gesteld voor extra investeringen. Daarmee gaat de staking op 6 november definitief door. Samen met de andere bonden organiseert de AVS regionale manifestaties in Leeuwarden, Amsterdam en Eindhoven en we vragen schoolleiders om in de Tweede Kamer in Den Haag de plenaire vergadering bij te wonen.
 
Bij de manifestaties in Leeuwarden, Amsterdam en Eindhoven zijn AVS-vertegenwoordigers aanwezig en zo hopen we samen met u de schoolleidersstem te laten horen. Op deze manifestaties kunnen schoolleiders samen met leraren naar de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer kijken en op social media hun mening plaatsen. Via @schoolleider en #schoolleidergezocht kunnen ze ook de AVS hierin betrekken.
 
Schoolleiders vragen we ook om de plenaire vergadering over de onderwijsbegroting bij te wonen in de Tweede Kamer. We willen daar ook iets tastbaars aanbieden aan Kamerleden. In de AVS-peiling van vorige week hebben veel leden de zin ‘Als ik minister van OCW was dan zou…’ afgemaakt. We willen die omzetten naar een boekje ‘Gratis tips van schoolleiders voor regeringsleiders’. Op Het Plein komt een Glazen Huis van waaruit verslag wordt gedaan en waar we nog meer tips verzamelen. Wilt u bij de plenaire vergadering zijn? Of nog tips meegeven? Meld u dan via www.avs.nl/schoolleidergezocht.
 
Heeft u een lokaal initiatief? Laat het ons dan ook weten via www.avs.nl/schoolleidergezocht, dan zorgen wij dat hier aandacht voor komt.

Links

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd