Tot en met maandag 8 mei kunnen schoolleiders, leraren, ouders en leerlingen hun favoriete leraar opgeven voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2017. Dit jaar is er een ludieke challenge bedacht voor leerlingen: #onderstebovenvanmijnleraar.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd. De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep.

De Onderwijscoöperatie ziet dat vooral leerlingen en ouders de kandidaten opgeven. Daarom heeft zij een ludieke challenge bedacht #onderstebovenvanmijnleraar. Denk hierbij aan de bekende ice-bucket- of mannequin challenge, maar dan specifiek gericht op kinderen tot 16 jaar. Onder deze noemer kunnen leerlingen – letterlijk ondersteboven (bijvoorbeeld in een klimrek of tijdens een handstand) – een filmpje opnemen om zo hun favoriete leraar op te geven. Hoe gekker, hoe beter.

Tot en met maandag 8 mei kunnen favoriete leraren aangemeld worden.

De winnaars worden op zaterdag 7 oktober, tijdens het Lerarencongres 2017, bekendgemaakt. 

Gerelateerd nieuws