Vanaf 27 maart tot en met 5 april 2020 vindt de tweede landelijke Kindermuziekweek plaats. Een dikke week voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarin ze zelf muziek kunnen maken of naar muziek kunnen luisteren. Tijdens de Kindermuziekweek 2020 zijn er inmiddels bijna 60 organisaties uit de muzieksector die in meer dan 40 dorpen en steden live muziek organiseren.
 
Het doel van de Kindermuziekweek is om alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek. Verspreid door heel Nederland kunnen kinderen en hun (groot)ouders genieten van muziek via concerten of voorstellingen, meedoen met workshops of zangcursussen, zelf instrumenten maken en nog veel meer.

Dat live muziek voor kinderen zo belangrijk is onderstreept ook programmamaker en presentatrice Evelien Bosch, één van de landelijke ambassadeurs van de Kindermuziekweek: “Volgens mij kun je niet vroeg genoeg beginnen met het bezoeken van concerten. Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten. Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen.”

Links

Gerelateerd nieuws