Twee waardevolle onderwijsverlatersdagen van commissie Duurzaam Vitaal

De deelnemers waren allen lovend over dit prachtige initiatief van de AVS en de commissie Duurzaam Vitaal: de onderwijsverlatersdagen. Wijbe Douma en Jetze Baas vertellen.

“Het waren twee fantastische onderwijsverlatersdagen op varend erfgoedschip Rosa van Delft. We genoten samen met andere senior directeuren/-bestuurders van de vaartocht naar Pampus op 17 mei (10 deelnemers) en 19 mei (11 deelnemers). De lucht, de wind en de zon gaven ruimte in ons hoofd om na te denken over de route naar het pensioen: bewustwording van deze belangrijke derde levensfase.

We hebben samen ideeën opgedaan voor een Persoonlijk Uitloopplan (PUP). Varend van het IJ door de Oranjesluizen naar Pampuseiland kwamen we in gesprek over onze wensen, het verlangen en de nieuwe kansen die opdoemen. Juist vanwege die ontspannen sfeer op de boot werd het voor de meesten de mooiste (cursus)dag van hun leven. De deelnemers konden ergens in een zonnig hoekje op de boot via persoonlijke gesprekken ideeën opdoen en kwaliteiten van anderen leren kennen. Zo ontdekten de deelnemers ook nieuwe mogelijkheden voor zichzelf.

Naast een bezoek met rondleiding aan het Fort Pampus en een heerlijke lunch werd de vaartocht een succes mede dankzij het prachtige weer en de uitstekende begeleiding. Werkelijk een geslaagde dag voor de deelnemers, die afscheid namen met zinnen als: “Wat bijzonder dat de AVS hier aandacht voor heeft”, of: “Goed initiatief om binnen de eigen organisatie niet te wachten tot de laatste maanden dat iemand met pensioen gaat, maar aan een meerjarig uitloopplan te denken”, of:  “De mooiste (cursus)dag van mijn leven”. Het heerlijke zonnetje, de prachtige uitzichten en de ontspannen sfeer aan boord zorgden voor een relaxte topdag in een drukke tijd.

Schipper Roger en Kamiel hebben ons bekwaam en veilig afgezet in de Marinahaven, met een enthousiast en dankbaar applaus van de deelnemers. We kijken nu alweer uit naar mei volgend jaar.”

De commissie organiseert ook regelmatig netwerkbijeenkomsten.

Meer weten over commissie Duurzaam Vitaal? Meer informatie vind je hier.