Twee schooldirecteuren van openbare scholen in Gouda, Jasper van der Beek en Jerry Knotter, roepen leraren en leerlingen op om hun persoonlijke anekdotes van school online te plaatsen met de hashtag #meesterlijkberoep. Met deze actie, ook als reactie op de staking van 6 november jl., willen zij het imago van leraren in het basis- en middelbaar onderwijs in een beter daglicht plaatsen.

De mannen geven aan dat je in het onderwijs natuurlijk te maken hebt met lage salarissen, hoge werkdruk en een tekort aan collega’s. Maar zij stellen dat er ook zoveel mooie kanten aan het beroep zijn. De focus ligt nu erg op al die negatieve aspecten. Knotter in het AD: “Juist al die persoonlijke ervaringen maken dat je al leraar met een lach naar je werk gaat. Ik hoop dat jongeren na het lezen van deze verhalen zich weer gaan inschrijven bij een opleiding als de pabo en enthousiast worden over het vak. Daarom leek deze actie ons een mooi alternatief op de stakingen.”

De ervaringen die de schooldirecteuren de afgelopen tien jaar hebben meegemaakt en hun latere ontmoetingen met oud-leerlingen, tekenen zij nu op. Zij roepen collega’s op ook anekdotes te delen.

Links

Gerelateerd nieuws

  • Doorstroom vmbo-havo en havo-vwo wettelijk geregeld

  • Aanmelden Innovatietraject nieuwe schooljaar voor vo-scholen

  • Corona-protocol volledige heropening voortgezet onderwijs

  • Quarantaine na vakantie geen geldige reden voor schoolverzuim