Seksueel geweld komt nog veel te vaak voor. Het is tijd dat een nieuwe generatie opgroeit met respect voor elkaars grenzen en wensen, zodat minder mensen slachtoffer worden van seksueel geweld. Daarom start Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, vanaf 24 november de petitie campagne #TotHier. Uit een peiling van Rutgers onder 1.000 jongeren blijkt dat een overgrote meerderheid van de jongeren (80 procent) vindt dat er op school verplicht les moet worden gegeven over het herkennen en respecteren van grenzen.

Samen met slachtoffers, themaorganisaties, politieke jongerenorganisaties en vele anderen trekt Rutgers een grens (#TotHier). De overheid moet in actie komen en veel meer investeren in het voorkomen van seksueel geweld. Er moet onder andere betere seksuele voorlichting op school komen.

Uit een peiling van Rutgers (2020) onder 1.000 jongeren blijkt dat een overgrote meerderheid van de jongeren (80 procent) vindt dat er op school verplicht les moet worden gegeven over het herkennen en respecteren van grenzen. Maar liefst driekwart van de jongeren (74 procent) vindt dat een nieuwe regering meer moet investeren in het voorkomen van seksueel geweld.

#TotHier

Op tothier.rutgers.nl kan iedereen de petitie tekenen en meer lezen over de noodzaak om seksueel geweld te voorkomen. Op de website is ook te zien welke slachtoffers, themaorganisaties en politieke jongerenorganisaties #tothier steunen.

Link

Gerelateerd nieuws