Top 3 kandidaten Leraar van het Jaar bekend

De afgelopen weken heeft de beroepsjury van de verkiezing Leraar van het Jaar 2018 zich gebogen over alle ingezonden materialen van de leraren so, po, vo en mbo. De jury – bestaande uit leraren – is unaniem in de keuze van de top 3 die doorgaat naar de volgende ronde.

-Top 3 primair onderwijs: Jan van de Ven & Thijs Roovers, Milou den Houdijker, Anouk Huijs
-Top 3 speciaal onderwijs: Esther Wokke, Sophie de Goei, Chantal Goedertier
-Top 3 voortgezet onderwijs: Edwin van der Land, Lucelle Deneer, Hans Mulder
-Top 3 middelbaar beroepsonderwijs: Hilco van de Kraats, Dirk Megens, Nikki Kruijer
Op zaterdag 26 januari, tijdens de slotdag van de NOT 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht, is de beslissende ronde. Dan komen de verschillende vakjury’s in de ochtend bijeen om naar de pitches van de kandidaten te luisteren en om individuele gesprekken met hen te voeren. ’s Middags worden de vier winnaars bekendgemaakt.

Daisy Mertens dingt mee naar Global Teacher Prize
Daisy Mertens, leerkracht op een basisschool in Helmond, was leraar van het jaar in 2016 (po) en is nu genomineerd voor de Global Teacher Prize. In totaal waren er tienduizend inzendingen voor deze internationale verkiezing tot beste leraar ter wereld. Daarvan zijn vijftig leraren geselecteerd uit 39 verschillende landen. Op 24 maart 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.