De voormannen van PO in actie, Thijs Roovers en Jan van de Ven, worden tijdens het AVS-congres op 16 maart bevraagd over hun leiderschap.
 
In een jaar tijd hebben deze leraren een facebookgroep laten uitgroeien tot een vakbond en het voor elkaar gekregen – met de partnes in het PO-Front -dat de grootste onderwijsstaking plaatsvond. Leiderschap is daarbij onontbeerlijk. Roovers en Van de Ven worden over hun leiderschap bevraagd door Ingrid Doornbos, vicevoorzitter van de AVS.

Tijdens het AVS-congres ‘Leiderschap in evenwicht’, waar zo'n 800 aanwezigen zijn, wordt de centrale inleiding ‘Leidinggeven in een veranderend landschap’ verzorgd door Jeroen Busscher. De schoolleider moet evenwicht vinden tussen vertrouwen en sturen, inspireren en faciliteren en tussen bemoeien en loslaten om in een veranderend landschap veel ballen in de lucht te houden. Busscher is consultant, columnist en auteur. De afsluiting wordt verzorgd door oud-wereldkampioen judo Ruben Houkes. Hij is de initiatiefnemer van Schooljudo, het grootste opvoedkundige beweegprogramma in het onderwijs. Verder zijn er zo’n 30 workshops en sessies in drie thema’s: Leiderschapsontwikkeling, Mensontwikkeling en Innnovatieontwikkeling.

Meer informatie www.avs.nl/congres2018 

Gerelateerd nieuws