Leiderschap in 4D, dat is de toekomst én het thema van het AVS-congres 2019 op 15 maart aanstaande in het NBC te Nieuwegein. Het programma is ver in ontwikkeling. Sprekers als Maarten Lamers (Universiteit Leiden), de Amerikaanse onderwijsvernieuwer Zachary Walker en gamification-specialist Antoon Sturkeboom van ontwerpbureau Liftov maken hun opwachting. Reserveer 15 maart 2019 dus alvast in je agenda. Meer informatie volgt!
 
Maarten Lamers, assistent professor van de Universiteit Leiden, is de openingsspreker van het AVS-congres. Hij houdt een pleidooi over wat robots ons kunnen leren. Daarbij gaat hij in op de mogelijkheden van de robot, zonder de techniek centraal te stellen. Robots kunnen ook emotioneel, creatief, nieuwsgierig, onhandig en zelfs religieus zijn: eigenschappen die ons menselijk maken. Zo leren we meer over wat ons mens maakt.
 
Twee andere sprekers zijn ook bekend. De Amerikaan Zachary Walker hield op de ESHA-conferentie in Maastricht (2016) al een boeiend betoog over de inzet van (mobiele) technologie in het onderwijs. Ook was hij te gast op het AVS-congres in 2017. Walker is academicus, onderwijsvernieuwer, auteur (‘Teaching the Last Backpack Generation’) en faculteitslid van de National Institute of Education (NIE) in Singapore.
Het onderwerp waar Antoon Sturkenboom, mede-eigenaar van ontwerpbureau Liftov, over spreekt is ‘met gamification naar gedragsverandering’. Hij licht de behavioural design-aanpak van Liftov toe: inspirerende cases waarin gamification toegepast wordt voor het stimuleren van samenwerking en feedback.

Over het thema: 4D-leiderschap

Duidelijk leiderschap is te vinden in een visie en een heldere koers op weg naar de toekomst. Onderweg in het hier en nu bevat Dichtbij leiderschap samen werken, leren en leven in een leergemeenschap waar leiders nauw betrokken zijn bij de mensen en hun werkzaamheden. In een netwerk dat aanzet tot samenwerking, creatie en innovatie is sprake van Delend leiderschap. De basis van Dynamisch leiderschap is lerend leiderschap. Er is continue verandering en aanpassing nodig in een steeds veranderende setting.

AVS-congres2019-beeldmerk-woorden-vierkant.png

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe consultatie wetswijziging medezeggenschap scholen

  • Stappen gezet in toepassing Meldcode huiselijk geweld

  • ‘Onze gesloten scholen bleven open, terwijl de open scholen gesloten waren’

  • Onomkeerbaar