Subsidieregeling snel internet vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2017 kunnen scholen met een langzame internetverbinding subsidie aanvragen voor de aanleg van een snelle, toekomstbestendige internetverbinding. Na aftrek van een eigen bijdrage van 2.500 euro vergoedt de overheid de helft van de aanlegkosten. De regeling geldt voor scholen die nu alleen toegang hebben tot een koperverbinding, bijvoorbeeld ADSL.

Tot en met 31 oktober 2019 kan subsidie worden aangevraagd voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding. De overheid vergoedt bij een offertebedrag tot 15.000 euro de helft van de kosten, minus een drempelbedrag van 2.500 euro. Bij een hoger offertebedrag wordt boven de 15.000 euro 60 procent van de aanlegkosten vergoed.

Op de ‘lijst met scholen’ kan een school controleren of deze in aanmerking komt voor subsidie. Het is voordelig een gezamenlijke aanvraag met een andere school in te dienen.

Voor hulp en advies bij de inkoop van ICT voor de school kan de onlangs opgerichte aanbestedingsadviesraad helpen. Zij geeft onafhankelijk en gratis advies bij het aankooptraject.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.