Studiereis ’De Noordse driehoek’ wegens succes herhaald

Naast april 2017 biedt de AVS de studiereis naar Zweden, Estland en Finland in verband met de enorme belangstelling ook aan in het najaar van 2017: van 8 tot en met 14 oktober.

Deze unieke reis, ‘De Noordse driehoek’, biedt deelnemers de kans om kennis te maken
met drie onderwijssystemen die al jarenlang hoog scoren op de PISA-ranglijst. Vooral Estland maakt grote vorderingen na de modernisering van het onderwijs vanaf de vrijmaking van het Sovjetregime in 1991. Individuele ontwikkeling en excellente schoolresultaten vormen daar de basis van het systeem. Finland besteedt ook veel aandacht aan de individuele ontwikkeling van leerlingen, samenwerkend leren en het gebruik van moderne communicatiemiddelen. Zweden kent een lange traditie van kindcentra.

Ontdek hoe in de drie landen beleidsmakers en schoolleiders voortdurend werken aan verbetering van de onderwijskwaliteit en aan vernieuwing en aanpassing aan de eisen van de 21e eeuw. De reis start met een vlucht naar Stockholm, vervolgens per boot naar Tallinn (Estland) en tot slot een oversteek per ferry naar Helsinki, waarvandaan de groep terugvliegt naar Amsterdam. Tijdens de gecombineerde vlieg/bootreis worden zes scholen bezocht en staan ontmoetingen met schoolleiders en andere experts op het programma. Ook de cultuur van de verschillende landen komt aan bod: er is ruimte voor verkenning van de binnensteden, stadstours met gids en culture excursies.

8 oktober 2017 tot en met 14 oktober 2017

7-daagse gecombineerde vlieg-/bootgroepsstudiereis 

Meer informatie | Direct inschrijven voor deze reis

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.