Staatssecretaris Dijksma opent AVS congres 2008

 Staatssecretaris Dijksma opent AVS congres 2008

Vrijdag 11 april 2008 opent staatssecretaris Dijksma het AVS congres. Na de jaarrede van voorzitter Ton Duif zal zij de naar schatting ruim 1.000 aanwezige (adjunct-)schooldirecteuren en bovenschools managers op het jaarlijkse congres toespreken. Titel van het AVS congres is ‘Houdbaarheid van onderwijs: duurzaam leren, duurzaam leiderschap, duurzame school’.

Net als voorgaande jaren zal het thema in een aantal centrale sessies uiteengezet worden. Met uiteenlopende (internationale) sprekers als David Hopkins, Fred Korthagen, Frans Nauta en Ellen Söentken. In een twintigtal workshops wordt op een concreter niveau ingegaan op wat duurzaam onderwijs nu daadwerkelijk betekent: hoe u vandaag de juiste beslissingen neemt die de kwaliteit van uw onderwijs nu én in de toekomst ten goede komen. Naast het inspirerende programma zijn er natuurlijk weer de vertrouwde succesnummers, zoals de ruime gelegenheid collega’s van andere scholen te ontmoeten, de grote AVS-stand waarin u kunt kennismaken met AVS-adviseurs en de mensen achter de AVS Helpdesk, de informatiemarkt waar ruim veertig voor het onderwijs relevante bedrijven en organisaties zich presenteren en het feestelijke diner ter afsluiting. Nieuw dit jaar zijn de themagesprekken: in kleine kring kunnen bezoekers, samen met één of meer inhoudelijk betrokkenen, van gedachte wisselen over een van tevoren vastgesteld onderwerp. Bijvoorbeeld de in januari 2008 op te richten Sectorraad Primair Onderwijs, good practices uit het veld, het professionaliseringsaanbod van de AVS en ‘onderwijs internationaal’. Omdat het bestuur van de internationale schoolleidersvereniging ESHA – waar de AVS lid van is – daags na het AVS congres in Nederland vergadert, zullen er meer internationale gasten zijn dan normaal. Dit internationale tintje is ook terug te vinden in het congresprogramma.

 AVS Congres 2008

         
   
       
   
       
   
         
   
Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.