‘Spreek vertrouwen uit in de school’

“Spreek vertrouwen uit in de school en respecteer de professionals.” Dat is de oproep van vertrekkend AVS-voorzitter Ton Duif op het AVS-congres ‘Leiders voor de toekomst’ op vrijdag 14 maart. “Zij helpen kinderen hun weg te vinden naar de toekomst waarbij het totale kind telt. Vat de resultaten van leerlingen niet in kille cijfers, maar kijk naar de processen in het geheel.”

Duif, die de AVS heeft opgericht en tijdens het congres na twintig jaar afscheid neemt als voorzitter, geeft zijn achterban negen overwegingen mee. Van governance tot financiering. “Zorg nu eindelijk eens voor een voldoende en stabiele financiering”, geeft hij de politiek mee. “Hoewel onderwijs formeel steeds buiten de bezuinigingen wordt gehouden hebben wij wel degelijk te maken met teruglopende budgetten.” Duif draagt tijdens het congres de voorzittershamer over aan Petra van Haren. “De AVS is een club waar je niet alleen lid van bent, maar vooral ook eigenaar”, benadrukt de nieuwe voorzitter in haar maidenspeech. “Het wordt mijn uitdaging om samen mét u en tegelijkertijd námens u datgene te doen waar de AVS voor staat.”

1.200 schoolleiders en andere belangstellenden zijn aanwezig bij het AVS-congres ‘Leiders voor de toekomst’ in het NBC in Nieuwegein.

 

 

 

Downloads

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.