De Piramide uit Den Haag mag zich als eerste de ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland’ noemen. De finale van de verkiezing vond plaats op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Basisschool Kardinaal de Jong won de verkiezing van ‘Sportiefste basisschool van Nederland’.
 
De jury van het S(B)O is onder de indruk van de zeer gedegen aanpak van het totale beweegaanbod van de Piramide. Er is voor iedere leerling een passend programma. Daar waar nodig wordt samengewerkt met de revalidatie en het buitenschoolse sportaanbod is indrukwekkend.
 
De school won hiermee een watersporttweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland ter waarde van 2.500 euro. De andere twee genomineerde scholen ontvingen ieder een waardencheque van 1.250 euro.
 
De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF, in samenwerking met de Haagse sportopleidingen, Special Heroes en de gemeente Den Haag, organiseerden deze verkiezing van de Sportiefste S(B)O-school voor het eerst.
 
Sportiefste Basisschool
Op dezelfde dag werd de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ georganiseerd. Basisschool Kardinaal de Jong uit Alkmaar werd de winnaar. Uit het hele land waren vijf basisscholen genomineerd voor deze finale van de verkiezing in Den Haag. De school won hiermee een waardencheque t.w.v. 3.000 euro. De andere vier genomineerde scholen ontvingen ieder een waardencheque van 1.250 euro.
 
Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is Kardinaal de Jong de terechte winnaar, omdat zij de bindende factor is binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sport en zorgt dat alle kinderen meer en beter bewegen en sporten. Zij hebben in een heel korte tijd een enorme groei doorgemaakt in het complete beweegaanbod.
 
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door zowel Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle (S(B)O) als de Columbusschool uit Almere (PO). Beiden ontvingen een clinic van de AirTrack Factory en krijgen bovendien hun materiaal in bruikleen. Beide scholen lieten een spetterend optreden zien.
 
 

Gerelateerd nieuws