Bejubeld om zijn achtergrond in het onderwijs, inmiddels verguisd wegen ‘een gebrek aan urgentie’ rond het lerarentekort, schrijft het AD onlangs. Onderwijsbonden, schoolbestuurders en de oppositie in de Tweede Kamer vinden dat Slob te weinig doet.

In de Tweede Kamer neemt de ergernis toe door dit gebrek aan urgentie. Er is geen minister die meer stakingen achter de rug heeft dan Slob. En nu wordt premier Rutte in stelling gebracht om een gesprek te hebben met de sociale partners (op 16 oktober).

Slob noemt in een reactie het lerarentekort ‘een groot probleem, dat zeker scholen in de grote steden voelen’ en zegt dat de aanpak voor hem de hoogste prioriteit heeft. Het kabinet investeert veel in het onderwijs. “Maar we realiseren ons dat meer geld alleen dit probleem niet oplost en ik kan het niet alleen. Schoolbesturen, schoolleiders, vakbonden, lerarenopleidingen: we moeten hier met z’n allen de schouders onder zetten. Daar zet ik me elke dag weer voor in.”

AVS-voorzitter Petra van Haren geeft aan dat het niet zo is dat Slob niks gedaan heeft. Het AD citeert van Haren: “Hij vindt dat voldoende voor dit kabinet. Wij zeggen: het is bij lange na niet genoeg.”

De AVS roept samen met de andere onderwijsbonden op tot een landelijke staking in het onderwijs op woensdag 6 november.

Links

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd