Onder de titel ‘Toezicht en bestuur: anders én beter!’ organiseren de AVS en Maas Bestuursvraagstukken op 14 november aanstaande op Nyenrode Business University een seminar met John en Miriam Carver, ontwerpers en vertegenwoordigers van het Policy Governance® Model.

Zes jaar na hun laatste optreden in Nederland, komen de Carvers opnieuw naar ons land. Een bijzondere kans voor een breed publiek van toezichthouders, bestuurders, directeuren en andere geïnteresseerden om kennis te maken met dit complete en integrale bestuursconcept.
Policy Governance vindt gehoor over de hele wereld. Het overstijgt gebruikelijke sectorgrenzen van onderwijs, zorg, woningcorporaties, sport, kinderopvang en openbaar bestuur. Het presenteert principes en instrumenten die:
 

  • Toezicht en bestuur effectiever maken; in staat stellen werkelijk in control te zijn
  • Met nadruk op waarmaken van maatschappelijke doelstelling en binnen grenzen van wat behoorlijk wordt gevonden
  • Het voorkomt dat de toezichthouder ‘te veel doet’, op de stoel van de bestuurder zit
  • Het voorkomt dat de toezichthouder te weinig doet, als optreden geboden is
  • Toezicht bedient zich van vooraf bepaalde ‘ijkpunten’, niet van wijsheid achteraf
  • Legitimatie door en verantwoording aan ‘eigenaren’ en ‘stakeholders’ wordt werkelijkheid
  • Bestuurders kennen hun handelingsruimte en kunnen rekenen op faire beoordeling
  • Structuurmodellen bepalen niet de effectiviteit, gedisciplineerde toepassing van het repertoire wel.

Dit seminar is bedoeld voor bestuursleden, leden van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, leden van Raden of Colleges van Bestuur, c.q. directeur/ bestuurders, algemeen directeuren, gemeentebestuurders, gemeentesecretarissen, hoge ambtenaren van ministeries, provincies en gemeenten, bestuursmanagers, bestuurlijk secretarissen, adviseurs en beleidsmedewerkers bestuur en toezicht en al diegenen die anderszins geïnteresseerd zijn in goed bestuur en toezicht.
 
Bij inschrijving vóór 1 oktober 2012 ontvangt u een korting van 5 procent op de deelnameprijs.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws