Dinsdag 7 april is het weer Nationale Buitenlesdag. Buitenlessen hebben veel positieve effecten op het gebied van leerprestaties en sociale vaardigheden. Dit blijkt uit het trendrapport Jeugd, natuur en gezondheid van IVN Natuureducatie. Scholen kunnen zich gratis aanmelden via www.buitenlesdag.nl

Elk vak is geschikt voor een buitenles en buitenlessen kunnen het jaarrond gegeven worden. Het vergt wat creativiteit en moed van de leerkracht om buiten de gebaande paden te treden. Buitenlessen hebben veel positieve effecten op leerprestaties en sociale vaardigheden, blijkt uit een trendrapport van IVN Natuureducatie. Kinderen die bijvoorbeeld buiten taalles krijgen, kunnen hun aandacht beter bij de les houden dan kinderen die dezelfde les binnen krijgen. Ook hebben buitenlessen een positieve invloed op de betrokkenheid.

YouTube kanaal
Juf Marijke Boudewijns en meester Christiaan van den Akker hebben samen een YouTube kanaal waarmee ze andere leerkrachten laten zien dat buitenles helemaal niet spannend of moeilijk is. Ze delen tips en ervaringen om zo steeds meer kinderen buiten te krijgen. Ze ontwerpen bijvoorbeeld wekelijks speciale Wie is de Mol buitenlessen.
 
Gratis aanmelden
Scholen kunnen zich gratis aanmelden via www.buitenlesdag.nl Scholen die zich aanmelden krijgen toegang tot een databank vol buitenlessen. Als je minstens aan één klas één uur buitenles geeft, mag je al meedoen.

Links

Gerelateerd nieuws

  • Voortzetting prestatieboxgelden

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend