SchoolleidersVO verbindt

Op dinsdag 7 november ging SchoolleidersVO echt van start met haar eerste najaarsevent in het Christelijk Lyceum Veenendaal. Ongeveer honderd schoolleiders waren bij elkaar om verbinding te zoeken rondom de positionering van de schoolleider in het VO. AVS gaat de verbinding met het platform SchoolleidersVO aan en bezocht deze middag.

Jeroen van Grunsven en Ronald Schaefer verbonden de programmaonderdelen in de gastvrije thuisbasis van SchoolleiderVO-voorzitter Karin Wouters. Met een keynote over Dienend Leiderschap van Henk-Jan Kamsteeg en diverse workshops, waaronder de beroepsstandaard en de positie van de schoolleider in de medezeggenschap, was het inhoudelijk een interessant programma. De Federatie en Farbod Moghaddam zorgden voor luchtige reflectie. In het programma was veel ruimte voor onderling gesprek.

AVS zoekt de samenwerking met SchoolleidersVO om te zorgen voor een sterke positionering van de schoolleider in het funderend onderwijs. Zo wordt er al samengewerkt rondom de Staat van de Schoolleider, zijn er contacten tussen de AVS Academie en de VO-academie en zoeken we ook op internationaal terrein naar verbinding. Deze middag is een mooie volgende stap om onze samenwerking verder te ontwikkelen.

Links