Het Schoolleidersregister heeft een nieuw instrument ontwikkeld, waarmee schoolleiders hun eigen leiderschapsstijl kunnen ontdekken. Na een succesvolle pilot met het Schoolleiderskompas, nodigt Schoolleidersregister PO nu alle schoolleiders uit om het kompas te gebruiken.

Met het Schoolleiderskompas krijgen schoolleiders inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen en hun persoonlijke voorkeur hierin. Dit geeft de mogelijkheid om te reflecteren op hun eigen rol in relatie tot de omgeving en de vraagstukken die spelen. Schoolleiders kunnen zo werken aan hun professionalisering en ontdekken welk type schoolleider het beste past bij hun persoonlijke leiderschapsstijl.

Het invullen van het Schoolleiderskompas kost ongeveer 15 tot 25 minuten. Na afronding krijgt de schoolleider direct te zien over welke kwaliteiten hij of zij beschikt, maar ook welke type schoolleider verder van hem of haar afstaat.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders