De nieuwe website www.schoolleider.nu is ontwikkeld door de regiegroep activiteitenplan schoolleiders van OCW om potentiële schoolleiders te helpen bij het maken van de keuze voor het vak en zittende schoolleiders te adviseren over hoe het vak nog leuker te maken. De initiatiefnemers, waaronder de AVS, hopen mede met behulp van deze website het dreigende schoolleidertekort in de toekomst een halt toe te roepen.

“Ik zou zeker weer deze keuze maken! Natuurlijk is het hard werken en ben je niet klaar om vier uur. Daar staat echter een afwisselende, dynamische baan tegenover met autonomie en ondernemerschap om je vleugels uit te kunnen slaan.” Dit zijn de woorden van Ingrid ter Haar, schoolleider van De Wonderboom,. De website geeft informatie over het vak schoolleider: welke taken en werkzaamheden bij het vak horen, wat het interessant maakt en welke hulp je kunt inschakelen om een goede schoolleider te worden én te blijven. Kortom, een levendige website met veel achtergrondinformatie en praktijkverhalen. Voor bestuurders is het een platform om ideeën op te doen voor een nieuw en uitdagend personeelsbeleid: het spotten van talent, kweekvijvermodellen, parttime schoolleiderschap, vrouwelijke schoolleiders, bazen van buiten en ruimte biedend voor ambities. Deze ideeën zijn nodig om het dreigend schoolleidertekort in de toekomst een halt toe te roepen. De regiegroep activiteitenplan schoolleiders wil de aantrekkelijkheid van het vak schoolleider bevorderen en daarmee nieuwe schoolleiders werven en de zittende schoolleiders in het onderwijs houden.

Actueel
Kader Primair 3 – november 2006

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws