Ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd willen dat er meer aandacht komt voor het aanleren van gezond gedrag op school. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Hartstichting heeft laten uitvoeren onder 1.000 ouders.
 
De ondervraagde ouders vinden dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het bewustmaken van hun kinderen van wat gezond gedrag inhoudt, maar het volhouden van goede gewoontes thuis gaat gemakkelijker als de school daar ook aandacht aan besteedt. Ruim een op de vier ouders is bereid zelf in actie te komen om gezonde voeding en bewegen op de basisschool van hun kind onder de aandacht te brengen.
De helft van de ondervraagde ouders vindt dat de school medeverantwoordelijk is voor het aanleren van gezond gedrag. Het stimuleren van gezonde voeding en beweging doen scholen volgens hen nog te weinig. De meest genoemde manier om gezond gedrag onder de aandacht te brengen is volgens deze ouders  als de school kinderen stimuleert gezonde voeding mee te nemen of zelfs ongezonde voeding verbiedt. Daarnaast noemen de ouders ‘educatie over gezonde voeding en bewegen’ en ‘kinderen laten sporten en buiten spelen’.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws