Scholensluiting binnenkort niet meer in coronawet

Vanaf 1 juni kan het kabinet niet meer besluiten om scholen vanwege corona te sluiten. Dat schrijft minister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer.

De wet verdwijnt niet helemaal, omdat bij een opleving ven het virus het nodig kan zijn ‘een effectieve samenstelling van maatregelen te kunnen treffen op het moment dat de toegankelijkheid van de gehele zorgketen voor iedereen of de continuïteit van de samenleving in het gedrang lijkt te (kunnen) komen.” In de brief gaat het over de zesde verlenging van de tijdelijke coronawet.

Per 1 juni is het kabinet niet meer bevoegd om een aantal maatregelen te nemen, waaronder het sluiten van scholen of het verplicht stellen van coronatoegangsbewijzen in het onderwijs.  Ook het verbod op groepsvorming, de uitvoering van contactberoepen, verhuur van accommodaties en het sluiten van kinderopvang verdwijnen uit de tijdelijke coronawet.

Neem contact op met de AVS Helpdesk
De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die je vraag beantwoordt of ervoor zorgt dat je binnen één werkdag teruggebeld wordt. Deze adviesdienst is voor leden gratis.

Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk

030-2361010 of stuur een e-mail naar helpdesk@avs.nl

Meer informatie over de AVS Helpdesk en openingstijden

Link