Scholen blijven dicht, afstandsonderwijs gaat verder

Zoals verwacht liet premier Rutte op 31 maart namens het kabinet weten dat de maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen worden verlengd. Scholen blijven daardoor tot en met de meivakantie gesloten. AVS-voorzitter Petra van Haren: 'We zien dit als een logische volgende stap. De opvang en het afstandsonderwijs op vrijwel alle scholen is goed ingericht en schoolleiders en ouders zijn hierover grotendeels tevreden.  Maar er moeten nog betere oplossingen voor de kwetsbare leerlingen en leerlingen in onveilige thuissituaties worden gerealiseerd. Juist ook na dit besluit.”
 
Het afstandsonderwijs en de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen gaat de komende weken door. Scholen kunnen door de nieuwe duidelijkheid hier een volgende stap in maken. Aandachtspunt blijft het contact met ouders. Ook moet meer actie ondernomen worden door onder andere de gemeentes en OCW gericht op het voorkomen van de leerachterstand die leerlingen oplopen door het thuisonderwijs of door een kwetsbare of onveilige thuissituatie.

In de bijgevoegde brief kunt u alle details van het besluit nalezen. Van Haren: “We gaan dit op ons in laten werken en houden contact met onze leden. Volgende week peilen we opnieuw wat schoolleiders vinden. Vooral over hoe om te gaan met de zorgpunten en wat er nodig is en we komen daarna met een uitgebreidere reactie namens onze leden.' 
 
Eerder vandaag kwam de AVS naar buiten met de resultaten van een peiling onder meer dan duizend schoolleiders.

Links

Downloads