Scheef functiegebouw, out of office-actie en lerarentekort

In de NRC van 2 oktober werd onder meer AVS-voorzitter Petra van Haren geïnterviewd over het gegeven dat het salaris van schoolleiders en onderwijsondersteuners in het primair onderwijs er (nog) niet op vooruit is gegaan in de huidige cao in vergelijking met dat van de leerkrachten (scheef functiegebouw). Van Haren: “We hebben de cao ondertekend met de afspraak dat bij de volgende cao de functies van leidinggevenden en ondersteuners opnieuw worden gewaardeerd.” 

Trouw en diverse onderwijswebsites besteedden op 9 oktober aandacht aan de actie #wijschoolleiders out of office, uit de actiereeks van de AVS voor meer aandacht, erkenning en waardering van schoolleiders. Directeur Marco de Jong uit Oud-Beijerland bijvoorbeeld, greep de actie aan om te werken aan klussen die anders blijven liggen.
In het Algemeen Dagblad van 20 oktober gaat AVS-voorzitter van Haren in op noodgrepen van scholen om in te spelen op het nijpende lerarentekort. “Teams doen er alles aan om alle leerlingen binnenboord te houden, maar het gaat bijna niet meer. Dan kan het zijn dat ze bijvoorbeeld voor een vierdaagse schoolweek kiezen. Het komt er aan dat ze dan maar collectief ongehoorzaam zijn.”

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.