Save the date: webinars onderwijs voor vluchtelingen uit Oekraïne 4 en 5 juli

(bron Ministerie van OCW)

Binnenkort organiseert het ministerie van OCW twee webinars om schoolleiders en besturen meer informatie te geven over het bieden van onderwijs aan kinderen en jongeren die gevlucht zijn uit Oekraïne. Heb je behoefte aan meer uitleg en informatie hierover, reserveer dan alvast 4 en/of 5 juli in je agenda. Mochten de tijdstippen je niet schikken dan zijn de webinars ook later terug te kijken.

4 juli 11-12 uur: inrichten van een tijdelijke onderwijsvoorziening (tov)

In dit webinar vertelt OCW meer over de uitgangspunten van een tijdelijke onderwijsvoorziening. Maar ook zaken als onderwijsaanbod, toezicht en financiering komen aan bod.

5 juli 17-18 uur: algemene informatie over onderwijs voor vluchtelingen uit Oekraïne

Het onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne zorgt voor grote uitdagingen voor onderwijspersoneel op scholen, voor schoolbesturen en voor andere betrokkenen bij het onderwijs. De wijze waarop het onderwijs aan deze leerlingen kan worden georganiseerd brengt ook veel vragen met zich mee. In dit webinar zal het ministerie de belangrijkste informatie met je delen en de meest gestelde vragen beantwoorden.

Deelnemen aan het webinar

Voor het webinar hoef je je niet aan te melden. De link naar de webinars zal kort voor de start worden geplaatst op Onderwijs voor vluchtelingen uit Oekraïne | Opvang vluchtelingen uit Oekraïne | Rijksoverheid.nl.

Je kunt vragen insturen voor het webinar. Je kunt je vragen tot en met 27 juni mailen naar l.vanteunenbroek@minocw.nl.