Eerste webinar startende schoolleiders op 2 februari 2023

Spreker: Marleen de Kleijn, winnaar innovatieve schoolleidersverkiezing

Een openbare basisschool in een achterstandswijk in Den Haag transformeert in drie jaar tijd naar een IB Wereldschool. “Dat was voor ons een geweldig avontuur”, aldus directeur Marleen de Kleijn, vorig jaar winnaar van de meest innovatieve schoolleidersverkiezing, over deze verandering in de school. Zij vertelt haar verhaal op de eerste webinar van startende schoolleiders op donderdag 2 februari.

De Kleijn: “Wij zijn vanuit een onveilige, zeer traditionele buurtschool omgeturnd naar International Baccalaureate  (IB) Worldschool met Nederlands als instructietaal. IB is een onderwijsvorm dat staat voor: ‘het ontwikkelen van onderzoekende, goed geïnformeerde en zorgzame jonge mensen die helpen om een betere en meer vreedzame wereld te creëren door intercultureel begrip en respect.’ Het ‘Primary Years Programme’(PYP) is het onderwijsprogramma voor leerlingen van 3 tot 12 jaar. We begonnen onze reis in 2017 en werden IB-kandidaatschool. Onze school is in juli 2020 geautoriseerd door IB. IB Onderwijs staat wereldwijd heel hoog aangeschreven en levert daarmee een grote bijdrage aan kansengelijkheid. Voor ons heeft het een enorm verschil gemaakt in ons onderwijs en de manier waarop we naar leren en kinderen kijken. Van het proces is ook een film gemaakt”.

In deze webinar vertelt De Kleijn wat IB-onderwijs is en welk effect het heeft op de kinderen.  Ook wordt de film getoond. Hierna is er ruimte voor vragen en een gesprek met de deelnemende startende directeuren.

De webinar vindt plaats van 13.30 tot 15.00 uur.

Kosten: gratis voor leden, 25 euro voor niet-leden

Let op! Aanmelden als lid is niet vrijblijvend, er wordt € 25,- in rekening gebracht indien je op het webinar niet aanwezig bent.