Save the date: AVS-congres 2025

Zet 21 maart in de agenda

Het schoolleiderscongres van AVS ligt nu ruim een maand achter ons. AVS kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, waarbij we het belang van de schoolleider in de schoolontwikkeling nadrukkelijk op de kaart hebben gezet. We kregen een 8,1 als score, waarbij de sprekers zelfs een 8,6 scoorden! Bijna zeshonderd schoolleiders waren aanwezig in het compleet vernieuwde NBC in Nieuwegein. Volgend jaar vindt ons congres plaats op vrijdag 21 maart 2025. Noteer deze datum alvast in je agenda en zorg dat deze binnen je bestuur op de jaarkalender komt!

Het AVS-congres is hét schoolleiderscongres waar je elk jaar bij moet zijn om vakgenoten te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en de laatste ontwikkelingen te zien, voelen en horen. Workshops en masterclasses, die je inspireren en waarbij je discussieert over actuele ontwikkelingen rondom het schoolleidersvak. Kennistafels, waar je in gesprek kunt met andere schoolleiders en een expert over een onderwijsthema. Plenaire presentaties die je aan het denken zetten en je onderwijspraktijk de volgende dag kunnen veranderen. Schoolleiders die dit jaar aanwezig waren, vonden het congres ‘inspirerend’, ‘fantastisch’, ‘mooi’, ‘goed’, ‘positief’ en ‘geslaagd’.

Veel AVS-leden houden de datum voor het schoolleiderscongres al lang van tevoren vrij. Dit jaar hoorden we relatief veel schoolleiders die niet konden komen vanwege een planningsconflict. Bestuurlijke studiedagen dwarsboomden de mogelijkheid van de schoolleider ons congres te bezoeken. Reden te meer om het AVS-congres niet alleen in je eigen agenda te zetten, maar er ook voor te zorgen dat dit op de jaarkalender van het bestuur of van de regio komt. Zo is iedere schoolleider die dat wil in de gelegenheid om aanwezig te zijn.

Het schoolleiderscongres is ook een unieke kans om met het directieteam van je bestuur aanwezig te zijn. Dit jaar hadden we hier zelfs een actie op gericht, waarmee je in aanmerking kwam voor een gratis masterclass voor je bestuur.
Ook is het schoolleiderscongres interessant voor je intern begeleider, je bouwcoördinator of je kwaliteitscoördinator.

Voor het nieuwe jaar zijn we nu al aan het nadenken over een toffe congresdag die zowel nuttig, als aangenaam is! We vieren volgend jaar ons 30-jarige bestaan.

We zien je graag volgend jaar op 21 maart!  

Je kunt nu je belangstelling voor het congres kenbaar maken door een voorinschrijving te doen. Je wordt dan vanaf het eerste moment op de hoogte gehouden.

Links