Rinda den Besten is door de leden van de PO-Raad unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter van de raad. Als opvolger van de huidige voorzitter Kete Kervezee zal Den Besten op 1 april 2013 beginnen met haar eerste termijn van vier jaar.

“Ik zal met groot plezier en 200 procent inzet opkomen voor de belangen van alle leden van de PO-Raad, in het belang van goed onderwijs voor alle kinderen. Onderwijs is dé manier om maatschappelijk mee te doen en om verder te komen in het leven. Ik vind het een prachtige kans om me daarvoor te mogen inzetten”, aldus Den Besten, die als wethouder voor de PvdA in Utrecht in haar eerste termijn onderwijs, jeugd en volksgezondheid in haar portefeuille had. Vanaf 2010 was ze als locoburgemeester verantwoordelijk voor werk en inkomen, jeugd en sport.

De nieuwe PO-Raadvoorzitter ziet geen tegenstelling in haar overstap van de politiek naar de branche-organisatie. “Als wethouder onderwijs streefde ik dezelfde doelen na, vanuit een andere positie en met andere instrumenten. In Utrecht heb ik gewerkt aan een betere samenwerking tussen scholen, maatschappelijk werk, jeugdhulpverlening, justitie en politie. Als voorzitter van de PO-Raad zal ik op dezelfde thema’s actief zijn, maar dan vanuit een andere positie en op landelijk niveau”, aldus Den Besten.

Samen met vicevoorzitter Simone Walvisch vormt Rinda den Besten het dagelijks bestuur van de PO-Raad. Daarnaast treedt er op 1 april ook een algemeen bestuur aan, bestaande uit leden van de PO-Raad. 

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders