Opnieuw zijn de protocollen voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs aangepast aan de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

Het basisonderwijs en speciaal onderwijs:

• I – 1 Algemene richtlijn RIVM: aanscherping protocol (geen nieuwe maatregelen).

• I – 6 Privacy: bezwaarmogelijkheid bij gegevensdeling is uitgelicht (geen nieuwe maatregel).

• IV – 3,4,5 Gezondheid: aanpassingen in formulering thuisblijfregels en toevoeging bron- en contactonderzoek (nagenoeg geen nieuwe maatregelen, het protocol is aangepast zodat het beter aansluit op het servicedocument van OCW en het protocol BCO). Nieuw is alleen dat personeel zich direct kan laten testen na contact met besmet persoon of klachten (i.p.v. pas op dag 5).

• IV – 8 Testen: afstemming met (G)MR toegevoegd bij zelftesten en uitgelicht dat zelftesten geen uitsluitsel kunnen geven over (het opheffen van) quarantaine.

Voortgezet Speciaal Onderwijs:

• Algemene richtlijn RIVM: aanscherping protocol (geen nieuwe maatregelen).

• I – 7 Privacy: bezwaarmogelijkheid bij gegevensdeling is uitgelicht (geen nieuwe maatregel).

• II 1 / II – 2 / II – 3 Aanwezigheid van leerlingen in school en lesaanbod: 1 en 2 samengevoegd, doornummering aangepast.

• IV 2 t/m 7 Gezondheid: aanpassingen in formulering thuisquarantaine, thuisblijfregels en toevoeging bron- en contactonderzoek (nagenoeg geen nieuwe maatregelen, het protocol is aangepast zodat het beter aansluit op het servicedocument van OCW en het protocol BCO). Nieuw is alleen dat personeel zich direct kan laten testen na contact met besmet persoon of klachten (i.p.v. op dag 5). Met betrekking tot het testen: afstemming met (G)MR toegevoegd bij zelftesten en uitgelicht dat zelftesten geen uitsluitsel kunnen geven over (het opheffen van) quarantaine.

De wijzigingen zijn op 19 mei 2021 ingegaan. De protocollen zijn hieronder te downloaden.

De meest recente coronaprotocollen

AVS Helpdesk

Neem contact op met de AVS Helpdesk
Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken.

helpdesk@avs.nl | Bel: 030-2361010Gerelateerd nieuws