Protocollen aangepast

Opnieuw zijn de protocollen voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs aangepast aan de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

Het basisonderwijs en speciaal onderwijs:

• I – 1 Algemene richtlijn RIVM: aanscherping protocol (geen nieuwe maatregelen).

• I – 6 Privacy: bezwaarmogelijkheid bij gegevensdeling is uitgelicht (geen nieuwe maatregel).

• IV – 3,4,5 Gezondheid: aanpassingen in formulering thuisblijfregels en toevoeging bron- en contactonderzoek (nagenoeg geen nieuwe maatregelen, het protocol is aangepast zodat het beter aansluit op het servicedocument van OCW en het protocol BCO). Nieuw is alleen dat personeel zich direct kan laten testen na contact met besmet persoon of klachten (i.p.v. pas op dag 5).

• IV – 8 Testen: afstemming met (G)MR toegevoegd bij zelftesten en uitgelicht dat zelftesten geen uitsluitsel kunnen geven over (het opheffen van) quarantaine.

Voortgezet Speciaal Onderwijs:

• Algemene richtlijn RIVM: aanscherping protocol (geen nieuwe maatregelen).

• I – 7 Privacy: bezwaarmogelijkheid bij gegevensdeling is uitgelicht (geen nieuwe maatregel).

• II 1 / II – 2 / II – 3 Aanwezigheid van leerlingen in school en lesaanbod: 1 en 2 samengevoegd, doornummering aangepast.

• IV 2 t/m 7 Gezondheid: aanpassingen in formulering thuisquarantaine, thuisblijfregels en toevoeging bron- en contactonderzoek (nagenoeg geen nieuwe maatregelen, het protocol is aangepast zodat het beter aansluit op het servicedocument van OCW en het protocol BCO). Nieuw is alleen dat personeel zich direct kan laten testen na contact met besmet persoon of klachten (i.p.v. op dag 5). Met betrekking tot het testen: afstemming met (G)MR toegevoegd bij zelftesten en uitgelicht dat zelftesten geen uitsluitsel kunnen geven over (het opheffen van) quarantaine.

De wijzigingen zijn op 19 mei 2021 ingegaan. De protocollen zijn hieronder te downloaden.

De meest recente corona richtlijnen

Neem contact op met de AVS Helpdesk
De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die je vraag beantwoordt of ervoor zorgt dat je binnen één werkdag teruggebeld wordt. Deze adviesdienst is voor leden gratis.

Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk

030-2361010 of stuur een e-mail naar helpdesk@avs.nl

Meer informatie over de AVS Helpdesk en openingstijden