‘Het gezicht van de schoolleider’ is het thema van het 21e AVS-congres dat plaatsvindt op vrijdag 18 maart in het NBC in Nieuwegein. Cartoonist Jos Collignon heeft hierbij een passend beeldmerk gemaakt.

De leidinggevende is de spil waar alles om draait, het gezicht van de school. Het leiderschap, de idealen en het professionele handelen bepalen voor een belangrijk deel het gezicht van de school(leider). Hoe ervaart de buitenwereld dat? Wat is de rol van de schoolleider richting leiderschap in de toekomst? Meegaan met de dynamiek van de veranderende maatschappij en de nieuwste ontwikkelingen is essentieel, maar ook ruimte houden voor een gedegen fundament en idealen. Proberen verder te kijken dan het curriculum en handen en voeten geven aan het vormingsideaal. Wat vraagt deze veranderende dynamiek van de nieuwe generatie leidinggevenden? Leiderschap in de toekomst, ‘Idealeren, idealeiden’, Leiderschap ontdekken en ‘Hands-on sessies’ zijn de belangrijkste subthema’s tijdens het congres. Deelnemers kunnen binnen deze ‘kolommen’ weer kiezen uit een dertigtal workshops, sessies en lezingen. De AVS heeft weer haar uiterste best gedaan om een aansprekend programma samen te stellen.

Uiteraard is het AVS-congres ook een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden, waar bestuurders en (aankomend) schoolleiders ervaringen kunnen delen, ideeën uitwisselen en veel informatie opdoen. Kortom, een dag waar het draait om (het gezicht van) de schoolleider.

Het AVS-congres 2016 geldt als bron voor informeel leren bij alle zeven professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. De inhoud van de workshops en sessies sluiten hierbij gedeeltelijk aan.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws