Op 16 januari tijdens het symposium ‘Schoolleiders van de Toekomst’ staat die vraag centraal. Met inspirerende bijdragen van René Peters (voormalig wethouder en basisschooldirecteur), Microsoft-ceo Ernst-Jan Stigter en inspirator Koos Stienstra.

Prinses Laurentien.pngDaarnaast staan we stil bij het betrekken van de kinderen zélf bij het vormgeven van ons onderwijs. Voorvechter van kinderemancipatie Prinses Laurentien gaat in gesprek met juf Daisy Mertens, die afgelopen jaar werd genomineerd voor de titel ‘Beste docent van de wereld’ en die kinderemancipatie dagelijks met haar leerlingen in praktijk brengt.
 
Kinderen presenteren hun ideeën over het onderwijs van de toekomst aan de zaal, waarop zij onder leiding van Prinses Laurentien met de aanwezigen in dialoog gaan. Het symposium duurt de hele dag en biedt inspiratie: experts (volwassenen en kinderen) delen hun visie en samen bouwen we aan de Toekomstagenda Schoolleiders.
 
Het symposium vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dagvoorzitter van het symposium is Roelf Willemstein, voormalig directeur van het AVS Centrum Educatief Leiderschap.

Links

Gerelateerd nieuws

  • E-mailservice ‘Regelingen OCW’ gestopt per 1 augustus 2020

  • Wijzigingen onderzoekskaders inspectie

  • Nieuwe consultatie wetswijziging medezeggenschap scholen

  • Stappen gezet in toepassing Meldcode huiselijk geweld