Praat mee over basisondersteuning

Ieder kind heeft recht op goed, passend onderwijs. Weet jij als schoolleider welke ondersteuning jouw school minimaal moet bieden? Daar mag je nu over meedenken op 8 april 2024, samen met AVS, de AOb en Ouders & Onderwijs. AVS vindt het belangrijk dat schoolleiders hun mening geven en heeft samen met de opdrachtnemers deze bijeenkomst georganiseerd speciaal voor schoolleiders op ons kantoor in Utrecht. Ben jij erbij om met ons in gesprek te gaan?

Scholen hebben de wettelijke taak om standaardondersteuning aan hun leerlingen te bieden. Dit wordt ook wel basisondersteuning genoemd. Het Ministerie van OCW heeft de AOb en Ouders & Onderwijs de opdracht gegeven om met het veld te werken aan een norm die beschrijft welke ondersteuning elke school minimaal moet bieden en wat leerlingen en ouders van een school mogen verwachten wanneer leerlingen vastlopen op school. Hierover kun je meedenken op 8 april a.s.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek over thema’s als signalering, monitoring en wat goede en haalbare ondersteuning is. De ondersteuningsgebieden waar we ons op richten zijn: lees-, spellingproblemen en dyslexie, meer- of hoogbegaafdheid en/of leergedrag (denk aan concentratieproblemen, faalangst en moeite met plannen). Het wordt een interactieve sessie met ruimte om actief mee te luisteren en mee te praten.

De bijeenkomst duurt van 10.00 – 13.00 en vereist geen voorbereiding. Je krijgt een lunch aangeboden. Lijkt dit je interessant? Meld je vóór 27 maart aan door dit formulier in te vullen. Er is beperkt plek. Je ontvangt uiterlijk 29 maart een bevestiging of je kunt deelnemen.

Heb je vragen nog vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze beleidsadviseur Onderwijskwaliteit en Leiderschap bij AVS: Lambert van der Ven, via l.vanderven@avs.nl