Petra van Haren vertrekt van AVS naar ESHA

Petra ESHA

Voorzitter Petra van Haren gaat per 1 januari aanstaande de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) verlaten om directeur te worden van de European School Heads Association (ESHA). Acht jaar gaf Van Haren leiding aan de vereniging. Tijdens het AVS Schoolleiderscongres op 18 maart 2022 is er aandacht voor het vertrek van de huidige voorzitter en de komst van een nieuwe voorzitter. Een vertegenwoordiging van de ledenraad, het bestuur en personeel heeft de procedure voor haar opvolging inmiddels in gang gezet.

Ingrid Doornbos (vice-voorzitter van de AVS): ,,Wij feliciteren Petra van harte met haar nieuwe uitdaging en wensen haar veel geluk met deze mooie nieuwe stap. Natuurlijk bedanken wij Petra voor haar jarenlange en tomeloze inzet voor schoolleiders. Met haar doorzettingsvermogen, netwerk en leiderschap heeft ze via de AVS veel resultaten geboekt”.

Over ESHA

ESHA is een professionele organisatie voor schoolleiders in Europa waarin ervaringen, visies en opvattingen tussen leden worden uitgewisseld en waarin nieuwe ideeën worden geboren. ESHA verbindt schoolleiders, onderzoekers en beleidsmakers met het gezamenlijke doel om van elkaar te leren en het onderwijs te verbeteren. Leden van ESHA zijn landelijke organisaties voor schoolleiders, zoals de AVS, waardoor ook Nederlandse schoolleiders deel uit maken van het netwerk. Ook vrijwel alle andere Europese landen (zowel EU als niet-EU) zijn binnen ESHA vertegenwoordigd.

Vacature

Vanaf volgende week verschijnt een vacature op de website van de AVS voor de zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter.