Penta Primair, een stichting voor christelijk primair onderwijs in Grootegast (Groningen) met 25 scholen, ontving een onderscheiding voor het beste jaarverslag 2011 van het primair onderwijs in Nederland. Ook vorig jaar kwam Penta Primair als winnaar uit de bus.

De Stichting Dyade Dienstverlening, specialist in bedrijfsvoering voor de publieke sector, reikte de Bestuursbokaal aan Penta Primair uit vanwege de professionele vormgeving van het verslag, het heldere taalgebruik en de goede opbouw. “De jury is zeer te spreken over de transparantie van de financiële situatie. Het verslag straalt ambitie uit, ook in tijden van krimp.”
Uitgangspunt bij de beoordeling is dat het jaarverslag is opgezet volgens de EFJ-systematiek (Elektronisch Financieel Jaarverslag) en aan de wettelijke eisen voldoet. Daarnaast worden de verslagen beoordeeld op de kwaliteit van het proces, betrokkenheid van medezeggenschap en management, kwaliteit van de toelichting, mate van integratie van het verslag in de planning- en controlcyclus en de communicatie van het plan met relevante stakeholders. Dyade reikte de prijs voor het zesde jaar op rij uit.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws