Pensioenkamer bespreekt bovenwettelijke regelingen WIA (ABP)

Sociale partners in de Pensioenkamer bespreken eind 2005 de consequenties van de WIA voor de bovenwettelijke regelingen: IP, HPT en Suppletie.

Werknemers die na 1 januari 2004 ziek zijn geworden, kunnen na een keuring een WIA-uitkering aanvragen bij UWV. Zij hebben inmiddels van UWV een WIA-aanvraagset ontvangen. Voor het aanvragen van een bovenwettelijke uitkering kunnen zij echter niet meer bij UWV terecht. UWV zal geen bovenwettelijke uitkeringen meer uitvoeren voor werknemers die onder de WIA gaan vallen. Voor alle bestaande en eventuele nieuwe WAO-uitkeringen blijft UWV wel de uitvoering doen.

Zodra de Pensioenkamer een besluit heeft genomen over IP, HPT en Suppletie in relatie tot de WIA, zal ABP de werkgevers informeren over de gemaakte afspraken. Werkgevers worden dan op de hoogte gebracht van de wijze waarop werknemers een bovenwettelijke uitkering kunnen aanvragen.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.