Peiling: Hoe leer jij ‘informeel’?

Informeel leren. Leeft dat onder schoolleiders? Hoe en met wie vindt het plaats? Welke behoefte is er?

AVS wil, net als het ministerie van OCW, de PO-Raad en het Schoolleidersregister po, meer inzicht krijgen in hoe schoolleiders informeel leren bewust of onbewust inzetten en ook welke behoefte zij hebben om op deze ‘andere manier’ kennis en vaardigheden op te doen. Doe jij ook mee?

Informeel leren, de woorden zeggen het al, verwijst naar het proces van leren dat buiten een traditionele onderwijssetting plaatsvindt. Vaak is het een spontane manier van leren, waarbij je kennis en vaardigheden opdoet.

Informeel leren kan heel waardevol zijn, omdat je zo informatie opdoet die je niet altijd in een formele onderwijssetting meekrijgt. Met andere woorden: informeel leren stelt jou als schoolleider in staat om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen op een onbevangen manier.

Via de vragenlijst van de AVS Peilingen willen we een beter inzicht krijgen hoe het informele leren verloopt op het niveau van de organisatie, het schoolteam, schoolleiders onderling, leren met anderen en uiteraard ook individueel. Zo hopen we een beter idee te krijgen wat jij nodig hebt op informeel niveau om je nog beter te ontwikkelen in je vak. Je kon de vragenlijst invullen tot 1 augustus 2023.

Deze peiling is inmiddels gesloten. De resultaten worden binnenkort op deze website gepubliceerd.