‘Papieren vakliteratuur voorkeur boven eBook’

Van de zakelijke lezers kiest ‘maar’ 15 procent ervoor om vakinformatie in de vorm van een eBook tot zich te nemen. De belangrijkste reden om het digitale boek links te laten liggen is dat men veel waarde hecht aan de papieren versie. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Managementboek, onder ruim 500 hoog opgeleide respondenten die minimaal een uur per week besteden aan vakinformatie.

Het merendeel bezoekt sites/ blogs op internet om de vakkennis op peil te houden. Daarnaast bezoekt men graag congressen, cursussen en dergelijke en leest men boeken en tijdschriften om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Een derde deel geeft aan zich nog onvoldoende te hebben verdiept in het eBook om de overstap te maken. Ruim een vijfde van de professionals die geen eBooks lezen wil dit wel, maar heeft niet de beschikking tot een eReader of tablet.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.