Ouderambassadeurs tegen segregatie

De Stichting Kleurrijke Scholen zet ouderambassadeurs in die plaatselijk oudergroepen gaan ondersteunen en actief kunnen meewerken aan het weer gemengd maken van buurtscholen.

Aan het einde van dit jaar wil de stichting in minstens zes steden ouderambassadeurs inzetten. Ouderambassadeurs zijn ervaren lobby-ouders die ervoor kiezen de belangen van ouders op stedelijk niveau te behartigen. In Amersfoort is sinds 2007 al een ouderambassadeur van Kleurrijke Scholen werkzaam. Amsterdam, Eindhoven en Nijmegen zijn nu aan de beurt. Kleurrijke Scholen doet onder andere daar mee aan pilots tegen segregatie in het onderijs. Ouderambassadeurs ondersteunen bestaande oudergroepen, die meer gemengde buurtscholen willen. Ook stimuleren de ambassadeurs het ontstaan van nieuwe oudergroepen. Het aantal oudergroepen, ondersteund door de stichting, groeit nog steeds. Momenteel steekt de teller op 70.

In Amsterdam werkt Kleurrijke Scholen voor dit project samen met Onderwijsconsumentenorganisatie OCO, www.onderwijsconsument.nl. Meer informatie: www.kleurrijkescholen.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.