Met het invoeren van de nieuwe huisstijl zijn een aantal producten voor de AVS onbruikbaar geworden. De AVS wilde hier graag een maatschappelijke bestemming voor vinden. Daarom is aan een collega die in de kerstvakantie met haar gezin naar Gambia ging een koffer vol spullen meegegeven. De schoolleider van de betreffende school was hiervoor zeer dankbaar.
 
De school in Gambia die de collega bezocht, lag wat verder in Gambia en kreeg hierdoor minder aandacht van toeristen. De schoolleider (op de foto’s met witte hoofdbedekking) was heel erg dankbaar. Hij trommelde gelijk een aantal oudere kinderen en leraren op om een foto te maken met de t-shirts van de AVS-schoolleidersactie ‘leiderschap in evenwicht’. Daarna werden de shirts met de grootste precisie weer netjes opgevouwen. Ook met de AVS-schrijfblokken en -pennen was de schoolleider erg blij. De kinderen bedankten op hun eigen manier door onze collega en haar gezin een hand te geven.
 
Ook hebben collega’s van de AVS onderling geld ingezameld om de Gambia-bezoekende collega naar eigen inzicht iets te kopen. Van de donaties heeft de collega ruimbagage voor een tweede koffer met spullen kunnen boeken, 50 kilo rijst aan een school kunnen schenken en 20 kilo rijst aan een arm gezin, en twee schooluniformen gekocht voor twee meisjes die anders niet naar school konden.

gamiba.png

Gerelateerd nieuws