Onze nieuwe website gaat 1 juni live

Een hele nieuwe uitstraling. Stoer, heldhaftig en met de bezieling die zo veel schooldirecteuren voelen voor hun vak. Achter de schermen is keihard gewerkt aan een nieuwe AVS-website. Gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en vooral lekker inspirerend. Op 1 juni gaat de nieuwe website live. We horen graag wat je ervan vindt!

De nieuwe website maakt onderdeel uit van de nieuwe missie en visie van AVS, waarbij we meer dan ooit schoolleiders in positie willen brengen. Dat wordt dan ook onze nieuwe slogan: schoolleiders in positie.

We willen het imago van het vak oppoetsen. Dat schoolleiders het mooiste beroep ter wereld hebben, weten zij zelf maar al te goed, maar dat mag de rest van de wereld ook weten. Om dat beeld meer naar buiten te brengen, hebben we de afgelopen maanden veel schoolleiders op de foto gezet in een heel eigen stijl, die krachtig en inspirerend leiderschap moet uitstralen. Je zult dus meer dan ooit je collega’s in de AVS-uitingen voorbij zien komen.

De kracht die we met deze nieuwe look and feel willen uitstralen, vertaalt zich ook naar de nieuwe, felle kleur blauw die we gebruiken. Zo valt het AVS-logo meer op en kun je – zeker op websites en sociale media – niet meer om ons heen. Voeg daarbij een ander, meer eigenwijs lettertype toe en ook dan maak je als organisatie meer een statement. Dat is wat we willen doen: meer impact maken. 

Daarnaast hebben we gewerkt aan een heldere navigatiestructuur en zijn we trots op onze zoekfunctie. Ga bijvoorbeeld eens naar de pagina van Academie. Op een hele eenvoudige manier kom je er met een paar kliks achter welke opleiding of leergang uit ons aanbod het beste bij je past. 

De planning is dat de website op 1 juni live staat, maar daarmee is hij nog niet ‘af’. Een site als die van AVS is altijd work in progress, dus ook na 1 juni gaan we voor je aan de slag om de inhoud en vormgeving nóg beter te maken. 

Nieuwsbrief & KADER 

De website is het eerste AVS-medium dat vernieuwd is. Vanaf komend schooljaar komen we ook met een fijne, compacte nieuwsbrief, die wekelijks verschijnt. Lekker leesbaar. En je bent zo snel en makkelijk op de hoogte van de belangrijkste (en leukste!) ontwikkelingen in je vak. Ook ons eigen magazine KADER hijsen we in september in een nieuw jasje. Het enige vakblad voor schoolleiders krijgt een inhoudelijke verdiepingsslag (meer opinie, achtergronden en wetenschap) en een eigentijdse, eigenwijze lay-out, waarmee we ook nieuwe, jonge schooldirecteuren en zij-instromers aan ons hopen te binden. 

Dat en meer in het nieuwe schooljaar. Maar eerst gaat dus de website live. Mocht je suggesties hebben ter verbetering of zie dingen die je niet lekker vindt werken? Laat het ons weten. 

Wil je reageren? 

Dan kan altijd via communicatie@avs.nl