Onvrede over Basispoort nog niet ten einde

De technische problemen die basisschoolbesturen ondervinden bij de invoering van Basispoort zijn nog niet opgelost. De PO-Raad heeft daarom wederom overleg gehad met een delegatie van het bestuur van Basispoort, het portaal met digitaal lesmateriaal (po) van de grote uitgeverijen.

Basispoort is gevraagd scholen en schoolbesturen aan te geven op welke termijn de resterende technische problemen zijn opgelost. Ook moet de aanbieder van digitaal lesmateriaal een centraal punt instellen voor het coördineren en afhandelen van problemen. Tevens heeft de PO-Raad aangegeven op korte termijn het meer fundamentele gesprek over ketenbrede voorzieningen te willen voeren, omdat met de invoering van Basispoort de initiatiefnemers de ketenverantwoordelijkheid op zich hebben genomen. Hierbij staat onder andere de bescherming van de privacy centraal.

De delegatie van het bestuur van Basispoort heeft aangegeven dat het juist het doel van Basispoort is om een verbetering te realiseren in de toegang tot de digitale leermiddelen van de uitgevers en dat het hen er alles aan gelegen is negatieve beeldvorming weg te nemen. Basispoort roept alle scholen op zich onmiddellijk te melden als er problemen zijn en gaat zich buigen over de vragen van de PO-Raad.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.