Online IBP QenA-sessie: les op afstand en weer naar school

Welke vragen hebben schoolleiders en ICT-coördinatoren op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP) nu scholen vanaf 11 mei weer open gaan? In een online IBP vraag-en-antwoordsessie via Microsoft Teams op donderdag 28 mei (van 15.00-16.00 uur) van SIVON en Kennisnet beantwoorden IBP-experts diverse vragen. Ook kun je in gesprek met collega’s en inspirerende voorbeelden delen. Het thema van de sessie: les op afstand en weer naar school.
 
Na weken van thuisonderwijs gaan de eerste scholen vanaf 11 mei in aangepaste vorm weer open. Dit vraagt om het vinden van een balans tussen fysiek onderwijs in de school en onderwijs thuis. Digitale ondersteuning is daarbij cruciaal: denk aan programma’s voor videobellen, elektronische leeromgevingen (elo), weekplanners en digitaal leermateriaal.
 
In de afgelopen weken zijn veel keuzes onder druk genomen. Daarbij is aandacht voor beveiliging en privacy niet altijd vanzelfsprekend geweest. Nu het stof is neergedaald, is het belangrijk om zaken op het gebied van IBP goed te regelen.

De online vraag-en-antwoordsessie is bedoeld voor IBP-verantwoordelijken in de school en vindt plaats op: donderdag 28 mei 2020 van 15.00 – 16.00 uur via Microsoft Teams. Na je aanmelding ontvang je een link naar de online omgeving.

 

Links