Onderwijstoezicht in de toekomst

De AVS, PO-Raad en VO-raad organiseren op donderdag 9 april aanstaande een Onderwijspoort over het thema Onderwijstoezicht in de toekomst. Het debat tussen het onderwijsveld en Tweede Kamerleden vindt vanaf 16 uur plaats in Nieuwspoort te Den Haag en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Het kabinet en de onderwijsinspectie streven naar een meer gedifferentieerd toezicht in het funderend onderwijs. SGP, CDA en D66 hebben juist een initiatiefwetsvoorstel ingediend om het onderwijstoezicht te beperken tot de wettelijk vastgestelde deugdelijkheidseisen. Hoe organiseren we onderwijstoezicht in de toekomst? Hoe gaat de inspectie toezien (bewakend, stimulerend?) en hoeveel ruimte krijgt het onderwijs om zichzelf te bewijzen?
Politici, beleidsmakers, journalisten, leerlingen, ouders, leraren, schoolleiders, bestuurders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom over dit thema met elkaar in debat te gaan. De discussie staat onder leiding van Boris van der Ham. Na afloop kunnen aanwezigen napraten bij een hapje en een drankje.

Aanmelden: www.onderwijspoort.org

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.