Onderwijsprijs voor excellente scholen

Overheid en inspectie stimuleren scholen om prioriteit te geven aan lezen en taal. Veel scholen zijn aan de slag gegaan met het verbeteren van hun lees- en taalonderwijs en ontwikkelen zich soms tot excellente scholen. Deze scholen komen in aanmerking voor de dr. Mommersprijs.

Het is een prijs voor basisscholen die aantoonbare resultaten bereiken en die met hun werk ook andere scholen willen stimuleren tot kwalitatief goed leesen taalonderwijs. Bij deze tweede editie van de dr. Mommersprijs staan begrijpend lezen en technisch lezen centraal. Scholen kunnen zich vóór 15 september 2010 aanmelden voor de door Uitgeverij Zwijsen en CPS Onderwijsontwikkeling en advies in het leven geroepen prijs. De winnende school ontvangt 10.000 euro. Deelname staat open voor alle scholen in het primair onderwijs, dus zowel voor reguliere basisscholen als voor scholen voor speciaal basisonderwijs.

Meer informatie: http://www.mommersprijs.nl/

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.