Onderwijskieskompas: stemhulp voor het onderwijs

Hoe denken de politieke partijen over het onderwijs? Dit jaar is er voor het eerst een verdiepende stemhulp voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs: het OnderwijsKieskompas. Het is vanaf nu mogelijk om de kieskompas in te vullen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Kieskompas analyseert bij iedere verkiezing de verkiezingsprogramma’s en ontwikkelt op basis daarvan een stemhulp. Dit jaar is er voor het eerst een verdiepende stemhulp voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs. Het OnderwijsKieskompas is in samenwerking met de Stichting van het Onderwijs tot stand gekomen. De AVS is een van de aangesloten partijen bij de Stichting van het Onderwijs.

Na het invullen van de stellingen zie je het politieke landschap van 2021 als het gaat om onderwijs, met een assenstelsel waarop de politieke partijen zijn geplaatst. Zo kun je ontdekken waar je staat ten opzichte van de politieke partijen. Het Kieskompas wordt gemaakt op basis van een beproefde wetenschappelijke methode.

Links