Zaak Anna van Rijn college geseponeerd
Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht vindt de adjunct-directeur die recent een leerling na herhaaldelijke waarschuwingen in de kraag vatte en uit de klas zette niet schuldig aan mishandeling. Het OM heeft de zaak daarom geseponeerd: de adjunctdirecteur wordt niet vervolgd.
Nadat de partner van de moeder hiervan aangifte deed, werd de adjunct-directeur door de politie op school opgepakt en zat hij enkele uren in een cel. Het OM is van mening dat de adjunctdirecteur niet aangehouden had mogen worden, omdat er geen sprake was van strafbare feiten. De korpsleiding van de politie in Utrecht heeft haar excuses aangeboden de aanhouding van de adjunct-directeur. De bewuste leerling van het Nieuwegeinse Anna van Rijn College gaat naar een andere school. Minister Van Bijsterveldt vindt dat het duidelijk moet zijn dat de leerkracht de baas is in de klas: “Ouders en leerlingen moeten zich weer voegen naar het gezag van de leerkracht.”

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd